Hlavní navigace

Proti Tisíci a jedné noci panují předsudky, míní mluvčí televize Nova

8. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
8. 2. 2011

Kritika a mediální předsudky se mohou podepsat na sledovanosti turecké telenovely Tisíc a jedna noc, kterou od této neděle vysílá pět večerů v týdnu televize Nova. Myslí si to mluvčí stanice Michaela Fričová, podle níž není možné úspěšnost nově nasazeného seriálu posuzovat podle výsledků sledovanosti prvních dílů, ale až po několika týdnech. První díl telenovely v neděli sledovalo v průměru 1,341 milionu dospělých diváků a Nova jím dosáhla podílu 30,86 procenta, což je na prime time podprůměrná hodnota.

K TÉMATU: Tisíc a jedna noc na Nově úspěšná, ale ne suverénní: 1,341 milionu di­váků

Jarní program na TV Nova je kombinací ověřených programových trháků a oblíbených pořadů s novými formáty, které před nasazením vždy necháváme mezi našimi diváky otestovat. Proto věříme, že si čeští diváci tento seriál i navzdory všem předsudkům oblíbí, říká Fričová. A pokud budou diváci nespokojení, máme dostatek silných pořadů, které do našeho programu můžeme zařadit. Diváci tedy rozhodně nebudou letos na jaře zklamáni, dodala.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Nova bude dávat tureckou telenovelu Tisíc a jedna noc pět dní v týdnu

Na tiskové konferenci k jarnímu programovému schématu Novy před týdnem vedení televize nepřipouštělo, že by seriál Tisíc a jedna noc neměl mít úspěch. Do Prahy si kvůli tomu pozvalo i programového ředitele sesterské televize Markíza ze Slovenska, která také Tisíc a jednu noc vysílá a sleduje ji více diváků než hlavní zpravodajskou relaci Televizní noviny. Jediní, kdo nakonec budou rozhodovat o úspěchu tohoto formátu, jsou televizní diváci, říká nyní Fričová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).