Hlavní navigace

Provozovatel kanálů History a C&I spustí stanici Viceland, zatím pouze v USA

5. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Firma VICE, která bude dodavatelem obsahu pro Viceland, získala v minulosti za svůj obsah několik prestižních cen včetně „televizních Oscarů“ Emmy. Spolupracovala i s HBO.

Společnost A + E Networks, která je mimo jiné provozovatelem stanic History a Crime and Investigation, připravuje do distribuce programovou novinku s názvem Viceland. Kanál by měl být v první fázi dostupný od začátku příštího roku pro přibližně sedmdesát milionů domácností ve Spojených státech, nicméně firma nevylučuje, že s touto značku vstoupí i na další trhy. Stejná strategie byla ostatně v minulosti nasazena i u ostatních placených televizí patřících pod hlavičku A + E.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Sledovali jsme živě: Prima představila Primu Max a Primu Comedy Central

A + E Networks připravuje tuto stanici ve spolupráci se společnosti Vice, odtud tedy název Viceland. Ze zatím publikovaných informací je jasné, že by mělo jít o zábavní kanál pro mladší diváky. Mezi pořady, které budoucí provozovatel zmínil, jsou uvedeny například Gaycation (s Ellen Page a Ianem Danielem), Huang's World (s Eddiem Huangem), Noisey (se Zachem Goldbaumem), VICE World Of Sports (se Salem Masekelam), Black Market (s Michaelem K. Williamsem), Flophouse, Party Legends a Weediquette (s Krishnou Andavolu).

BRAND24

Z ARCHIVU: History Channel prošel změnami, už nerozlišuje mezi SD a HD verzí

Spike Jonze, oscarový scénárista a režisér, který je dlouholetým spolupracovníkem VICE a zároveň kreativním ředitelem společnosti, uvedl: Mám pocit, že většina stanic je pouze sbírkou různých show. Chtěli jsme, aby Viceland byl jiný. Snažili jsme se o to, abychom vytvořili dojem, že vše má svou příčinu a jasně víme, co je naším cílem. Nesnažíme se tuto stanici dělat jinak než naše ostatní projekty. Snažíme se zejména porozumět světu, v němž žijeme. Chceme ukázat věci, které diváka pobaví. Pokud takové nebudou, na tento program nepatří. VICE, která bude dodavatelem obsahu pro Viceland, získala v minulosti za svůj obsah několik prestižních cen včetně „televizních Oscarů“ Emmy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).