Hlavní navigace

První krok k oddělení fotek od Google+, vaše snímky a videa v Google Drive

7. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Google Drive
Google nově ukazuje vaše fotografie a videa v Google Drive. Převod všech uložených snímků ale určitě nějakou dobu potrvá.

Google minulý týden v Your photos and files, together in Drive oznámil změnu týkající se fotografií i videa z Google+. Od 30. března je najdete přímo v Google Drive (Disku Google). Projeví se to tak, že v Google Drive na Androidu či iOS a na webovém rozhraní najdete novou položku Photos. V oznámení se navíc objevuje i nový název „Google Photos“ – včetně upozornění, že starší fotky si do Google Drive najdou cestu postupně.

V nastavení vašeho Disku Google nově najdete i volbu „Create a Google Photos Folder“ umožňující vypnout či zapnout automatické ukládání Google Photos do části My Drive v Disku Google.

V Nastavení Google+ nezapomeňte ani na další nastavení, která se týkají fotografií a videa:

Tip Root školení

Vedle věcí, na které si možná pamatujete, se tam před nedávnem objevila volba umožňující zakázat Googlu, aby využíval vaše veřejné sdílené fotografie jako obrázky na pozadí ve službách a produktech Googlu. A nově je zde také „Show Drive photos and videos in your photo library“ a odkaz na související nápovědu.

Zásadní a podstatné, byť logické, je mimochodem to, že pokud smažete fotografii nově v Disku Google, tak bude smazána i z Google+. Což platí pochopitelně i opačně. 

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.