Hlavní navigace

Quick Time obsahuje chybu ohrožující uživatele Firefoxu

14. 9. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Uživatelé, kteří zároveň používají prohlížeč Mozilla Firefox spolu s přehrávačem Quick Time jsou v ohrožení. Zmíněný přehrávač už rok obsahuje chybu, která se nyní jeví jako velmi závažná. Přes multimediální obsah vložený do webové stránky lze kompromitovat uživatelův systém. Na opravě se již pracuje a zřejmě ji přinese blížící se Firefox 2.0.0.7. Problém se ale týká i Internet Exploreru a teoreticky i dalších prohlížečů, takže ošetření chyby přímo v programu Quick Time by bylo ze strany Applu…

Uživatelé, kteří zároveň používají prohlížeč Mozilla Firefox spolu s přehrávačem Quick Time jsou v ohrožení. Zmíněný přehrávač už rok obsahuje chybu, která se nyní jeví jako velmi závažná. Přes multimediální obsah vložený do webové stránky lze kompromitovat uživatelův systém. Na opravě se již pracuje a zřejmě ji přinese blížící se Firefox 2.0.0.7. Problém se ale týká i Internet Exploreru a teoreticky i dalších prohlížečů, takže ošetření chyby přímo v programu Quick Time by bylo ze strany Applu více než vhodné. (Mozilla Security Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).