Hlavní navigace

Rada České televize si zvolí nového předsedu a místopředsedy 21. května

7. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kontrolní orgán ČT je od 19. března bez předsedy. V tento den vypršel mandát jejímu dosavadnímu šéfovi Milanu Uhdemu. Radu ČT nyní řídí místopředseda Jaroslav Dědič.

Jméno nového předsedy Rady České televize bude známo ještě do konce tohoto měsíce. Radní si ho zvolí na svém příštím zasedání 21. května. Termín na dnešním výjezdním zasedání Rady ČT v Brně navrhl místopředseda Jaroslav Dědič, který radu formálně vede od poloviny března, kdy vypršel mandát předsedovi Milanu Uhdemu. Ten sice do Rady ČT opět kandidoval, nedostal se ale ani do užšího výběru nominovaných, z nichž Poslanecká sněmovna vybírala šest nových radních. Podobně skončila i dlouholetá místopředsedkyně Rady ČT Dana Eklová.

Radní Jan Prokeš na dnešním jednání Rady ČT v Brně také navrhl, aby si radní stanovili termín pro volbu nové Dozorčí komise Rady ČT. „Blíží se už doba, kdy vyprší mandát současné Dozorční komise, tak bychom to měli řešit,“ uvedl. Mandát současné Dozorčí komise končí 10. července. „V případě vedení Rady ČT se bez předsedy a některých místopředsedů obejdeme klidně i několik týdnů a měsíců, v tomto případě je to ale nutnost,“ podotkl Prokeš. Podle místopředsedy Rady ČT Jaroslava Dědiče dojde k volbě nové Dozorčí komise v červnu. „Buď na jednání 4. června nebo 18. června,“ dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).