Hlavní navigace

Rada dokončila vyhodnocování projektů digitálních televizí

25. 1. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
25. 1. 2006

Licenční řízení na nové digitální televize dospělo do finále. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) ve středu večer oznámila, že na svém druhém letošním zasedání dokončila přípravu podkladů pro hlasování o licencích. RRTV na svém zasedání dokončila základní vyhodnocování projektů podaných do licenčních řízení na digitální televizní vysílání včetně podrobné analýzy ekonomické připravenosti jednotlivých uchazečů, prohlásil předseda rady Petr Pospíchal.

MMF24

Udělení licencí může proběhnout velmi rychle, neboť na pátek si Poslanecká sněmovna naplánovala třetí čtení „digitální“ novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání. Ta stanovuje pravidla pro přechod na zemské digitální vysílání a do jejího schválení poslanci RRTV nedoporučovali přijímat jakákoli nezvratná rozhodnutí, mezi něž patří i udělení licencí pro zemské digitální vysílání s platností na dvanáct let. Pokud tedy poslanci v pátek zákon schválí, k udělování licencí by mohlo dojít již na dalším zasedání vysílací rady, které proběhne 7. a 8. února.

Předseda vysílací rady Petr Pospíchal je ale k tomuto termínu skeptický. Takhle jednoduché to není, i když bych rád, aby bylo, uvedl pro server DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).