Hlavní navigace

Rada STV není spokojená s Trojkou, ředitel televize ano

27. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
27. 2. 2009

Generální ředitel Slovenské televize Štefan Nižňanský musí podle serveru Mediálne.sk restrukturalizovat vysílání sportovního okruhu Trojka. Problémem Trojky je podle členů Rady STV především nízké pokrytí a také sledovanost. Dalším mínusem pro Nížňanského je také skutečnost, že kanál nevyčerpal pro rok 2008 všechny prostředky, které mu přisuzovala dotace z loňského roku. Do státní kasy tak putoval nazpět téměř milion eur z přisouzených tří.

KL24

K TÉMATU: Slovenská STV stále nemá rozpočet, čeká na státní dotaci

K nesouladu pak mělo dojít zejména mezi odhadovanými náklady a vykázanou skutečností. Byl to především případ hokejové a fotbalové ligy. Nižňanský jako jeden z důvodů pro propadnutí státní dotace uvedl, že neměl finanční prostředky k dispozici včas. Generální ředitel STV před kontrolním orgánem oponoval tím, že okolo Trojky se vytvořil jakýsi mýtus a tento kanál se nemá rozhodně za co stydět. Problémem byla podle něj také skutečnost, že projekt nebyl realizován v plném rozsahu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).