Hlavní navigace

Radim Pařízek pohřbil projekt televize Telka. Dnes by už neměl smysl

19. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televize Telka měla původně sloužit jako projekt, na kterém si Radim Pařízek vyzkouší se svým týmem budoucí fungování kanálu Pohoda. Okolnosti pro spuštění se ale časem změnily.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vzala na svém posledním zasedání na vědomí žádost o vrácení licence pro televizi Telka, za níž stál moravský podnikatel Radim Pařízek, který nyní provozuje ve zkušebním módu kanál Pohoda a skrze společnost Digital Broadcasting je také provozovatelem multiplexu 4. Televize Telka měla být právě jakousi přípravou na spuštění stanice Pohoda, ovšem poté co se s několikaletým odkladem podařilo tento program vytvořit, původní projekt ztratil smysl.

KL24

Z ARCHIVU: Projekt Radima Pařízka TV Telka bude vysílat i na satelitu

Telka měla být šířena prostřednictvím kabelových rozvodů společnosti UPC Česká republika, na satelitu, a dokonce i v lokálním zemském digitálním multiplexu společnosti Local TV Klímkovice v Klimkovicích na Ostravsku. Na projektu s Pařízkem úzce spolupracovala frýdecko-místecká společnost Mattes AD, která se později stala součástí nabídky operátora Rio Media. Podle původních plánů měla televize Telka vysílat už od roku 2009, její start byl ale stejně jako u Pohody několikrát odložen.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).