Hlavní navigace

Rádio BBC a projekt Zet povede Marek Miler, někdejší korespondent Bloombergu

26. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Miler je absolventem Pedagogické fakulty Univerzity J. E Purkyně v Ústí nad Labem, v letech 1992 až 1994 studoval žurnalistiku na Fakultě sociálních věd UK v Praze.

Společnost Lagardère Active ČR, která je provozovatelem Rádia BBC a multimediálního projektu Zet, našla jeho šéfredaktora. Stal se jím Marek Miler, který v minulosti působil v pražské pobočce agentury Bloomberg. „Zetko“ vede Miler od poloviny července. Lagardère připomněla, že nový šéfredaktor působil v agentuře Bloomberg jako korespondent dvanáct let do roku 2008, později zodpovídal za zpravodajství z oblasti energetiky, komodit, chemického a ropného průmyslu ve střední Evropě a na Balkáně.

BRAND24

Marek Miler, nový šéfredaktor multimediálního projektu Zet
Autor: Lagardère Active ČR

Marek Miler, nový šéfredaktor multimediálního projektu Zet

ČTĚTE TAKÉ: Česká BBC spustila aplikace zpravodajského projektu Zet pro iPhone a Android

Do žurnalistiky se vrací Miler po  pěti letech, kdy pracoval na volné noze jako konzultant. Marek Miler je absolventem Pedagogické fakulty Univerzity J. E Purkyně v Ústí nad Labem, kde vystudoval český a anglický jazyk a literaturu. V letech 1992 až 1994 studoval žurnalistiku na Fakultě sociálních věd UK v Praze. První zkušenosti s ekonomickou žurnalistikou získal v roce 1997, kdy spolupracoval s Economist Intelligence Unit. V témže roce absolvoval stáž v Bloomberg LP, u globálního poskytovatele dat a zpravodajství pro finanční trhy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).