Hlavní navigace

Radio Beat nově vysílá z Domažlic, Havlíčkova Brodu a Vsetína

28. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Rádiím Kiss a Krokodýl hrozí odebrání přidělených frekvencí z důvodu neaktivity, majitel licence k Joj Family zase Radě neoznámil zahájení online vysílání tohoto kanálu.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vyhodnotila na svém čtvrtém letošním zasedání 42 stížností diváků a posluchačů, vydala devět upozornění na porušení zákona, rozhodla o zahájení čtyř správních řízení a udělila tři licence. První z nich připadla společnosti Radio United Broadcasting, kterou opravňuje k vysílání Radia Beat z vysílače Domažlice Vavřinec na frekvenci 106,5 MHz a s výkonem 100 W, z vysílače v Havlíčkově Brodu na frekvenci 91,4 MHz a s výkonem 250 W a z vysílače ve Vsetíně na frekvenci 93,5 MHz a s výkonem 100 W.

Vysílací Rada také se společností Radio United Broadcasting zahájila správní řízení o odnětí licence k provozování rozhlasového vysílání programu Kiss z vysílače Česká Lípa na frekvenci 102,6 MHz, neboť je důvodné podezření, že provozovatel nezahájil vysílání ve lhůtě 180 dnů ode dne nabytí právní moci rozhodnutí o udělení licence. Druhé správní řízení zahájila Rada s provozovatelem Nonstop, kterému hrozí odnětí licence k provozování rozhlasového vysílání programu Rádio Krokodýl z vysílače Dačice na frekvenci 98,5 MHz, neboť je důvodné podezření, že provozovatel nezahájil vysílání ve lhůtě 180 dnů ode dne nabytí právní moci rozhodnutí o udělení licence.

MINULÉ ZASEDÁNÍ: O2 TV získala terestrickou licenci, Barrandov souhlas k přejmenování Muziky a Signál vysílač v Táboře

cif 24 - early cena - média

Společnost ZAK TV obdržela licenci k provozování televizního vysílání programu Televize ZAK šířeného prostřednictvím zvláštních přenosových systémů a společnost MTV Networks získala licenci k provozování televizního vysílání programu Nick Toons šířeného prostřednictvím družice. Se společností Magical roof zahájila Rada správní řízení, protože tato Radě neoznámila poskytování audiovizuální mediální služby na vyžádání, umístěné na internetové adrese Jojfamily.blesk.cz.

Na posledním zasedání RRTV proběhla také dvě veřejná slyšení v licenčních řízeních o udělení licence k provozování rozhlasového vysílání z vysílače Uherské Hradiště 4 na frekvenci 101,4 MHz a s výkonem 100 W a z vysílače Uherský Brod město na frekvenci 96,7 MHz a s výkonem 100 W. Rada také zaevidovala nového poskytovatele audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání, kterým se stala společnost Revy HB z Havlíčkova Brodu, která od 1. července 2016 provozuje službu RegionVysocina.cz, dostupnou na stejnojmenné internetové adrese. Celkem tak k dnešnímu dni eviduje Rada 142 zapsaných poskytovatelů audivizuálních služeb na vyžádání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).