Hlavní navigace

Radio Galaxy z bavorského digitálního rozhlasu od 1. srpna v normě DAB+

23. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Bavorská rozhlasová stanice zasahuje svým signálem i na významnou část České republiky. Od příštího měsíce už ji bude možné naladit pouze s novějšími digitálními přijímači.

Významná změna v distribuci digitálního rozhlasového signálu čeká na posluchače bavorské stanice Radio Galaxy, která byla doposud šířena s datovým tokem 160 kbps v normě DAB. Od 1. srpna ji budou moci naladit pouze majitelé novějších přijímačů. Radio Galaxy oznámilo, že k tomuto datu přejde na normu DAB+. Stanice je součástí bavorského multiplexu vysílaného na kanálu 12D, který svým signálem zasahuje bez problémů také na významnou část České republiky, především západních Čech.

ebf - partner 1

NEPŘEHLÉDNĚTE: Vyzkoušeli jsme dálkový příjem digitálního rádia z Německa ve středních Čechách

Radio Galaxy v normě DAB+ doplní takto šířené stanice Rock Antenne, Megaradio Bayern, r1 in the mix, Absolut Relax, Antenne Top40 a Antenne Bayern Info Digital. Veřejnoprávní okruhy bavorského rozhlasu nadále zůstávají v normě DAB. Radio Galaxy bylo poslední komerční stanicí v rozhlasovém multiplexu na kanále 12D, které bylo takto šířeno. Stanice se orientuje výhradně na black music a hip hop. Mluvené slovo je divákům servírováno prostřednictvím mladých moderátorů a redaktorů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).