Hlavní navigace

Rádio Impuls dostalo od vysílací rady zelenou pro svůj středovlnný okruh

3. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Impuls AM bude vysílat ze stejného stožáru jako Rádio Dechovka, pro jehož účely bylo původně toto stanoviště připraveno. V Líbeznicích už je pro šíření nové stanice vše připraveno.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém posledním zasedání, které se konalo tento týden, licenci pro projekt stanice Impuls AM. Jde o sesterský okruh Rádia Impuls, jež bude šířen prostřednictvím středních vln. Impuls chtěl původně provozovat tento program pod společností Londa, která je držitelem licence pro klasický Impuls a RockZone 105.9, nakonec ale licenci vrátil. Později došlo k zažádání Impulsu AM prostřednictvím společnosti LIN. Právě jí nyní vysílací rada vyhověla a na dobu osmi let ji licenci udělila.

MMF24

K TÉMATU: Projekt středovlnného Impulsu AM není mrtvý, žádá o frekvenci v Líbeznicích

Jak vyplývá ze zápisu regulátora, Impuls AM bude šířen z vysílače Líbeznice, který se nachází nedaleko od Prahy. Ze stejného stožáru už nyní vysílá tematické Rádio Dechovka, které je možné naladit také prostřednictvím stanovišť v Brně a nově i Českých Budějovicích. Impuls AM bude v Líbeznicích využívat frekvenci 981 kHz a maximální vyzářený výkon 10 kW, tedy stejně jako Dechovka. Stanice tak bude dalším rozhlasovým okruhem, který bude středních vln využívat, podobně jako například Český rozhlas nebo komerční Country Radio.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).