Hlavní navigace

Radiokomunikace postaví v Nýrsku digitální dokrývač multiplexů 1 a 2

11. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
11. 2. 2010

DOPLNĚNO O ČÍSLA KANÁLŮ Další z řady dokrývačů pro multiplexy 1 (34. kanál) a 2 (48. kanál) postaví v západočeském Nýrsku společnost České Radiokomunikace (ČRa). Reaguje tak na informaci od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), který v lednu prostřednictvím prosincové měsíční monitorovací zprávy informoval o tom, že bylo zjištěno velmi slabé pokrytí DVB-T signálem, konkrétně: MUX1 z 27 %, MUX2 z 0 % a MUX3 z 5 %.

K TÉMATU: ČTÚ zjistil nedostatečné pokrytí DVB-T signálem v Nýrsku

Nový dokrývač vznikne díky dohodě radnice s televizními stanicemi, ČRa a ČTÚ. Jeho stanoviště bude v lokalitě Suchý Kámen. Termín 1. březen pro spuštění se sice už nestihne, ale do jeho vybudování bude v provozu dočasné zařízení, které bude dále převádět digitální signál na analogový. Podle mluvčího projektu digitalizace televizního vysílání Rostislava Starého v současné době probíhají intenzivní jednání o dořešení sekundární digitální sítě v problémových oblastech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).