Hlavní navigace

Radním Českého rozhlasu se může stát kandidát na ředitele Petr Matoulek

13. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ SEZNAM KANDIDÁTŮ Volební výbor Poslanecké sněmovny vybral po šesti kandidátech do Rady České televize a Rady Českého rozhlasu.

Finalista loňského výběru generálního ředitele Českého rozhlasu Petr Matoulek, který v minulosti působil jako obchodní ředitel ve východočeském Rádiu Černá hora, se může stát členem Rady Českého rozhlasu. Poslanci volebního výboru sněmovny jej vybrali mezi šestici kandidátů, z nichž dolní komora Parlamentu na dubnové schůzi vybere dva nové rozhlasové radní. Výbor zároveň sestavil i šestičlennou kandidátku do Rady České televize.

K TÉMATU: Poslanci chystají volbu nových členů rad České televize a Českého rozhlasu

BRAND24

Jak v rozhlasové, tak i televizní radě jsou nyní dvě místa volná. Volební výbor musel ze zákona sestavit kandidátku s trojnásobným počtem nominovaných oproti počtu míst, která budou poslanci obsazovat. Mezi kandidáty do Rady ČRo nechybí ani bývalý radní Petr Šafařík, kterému členství v rozhlasové radě vypršelo v polovině března. Na kandidátku do Rady ČT se probojoval i někdejší poslanec Oldřich Kužílek, bývalý radní ČT Jan Brandejs a někdejší členové Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Daniel Novák a Petr Žantovský.

Finální volbu nových radních plánují poslanci ještě na svoji dubnovou schůzi, ale v programu se tento bod zatím neobjevil.

Kandidátky do Rady České televize a Rady Českého rozhlasu
Rada České televize Rada Českého rozhlasu
Jan Brandejs Petr Burda
Richard Kořán Jaroslav Kravka
Oldřich Kužílek Michal Lukeš
Milena Macková Petr Matoulek
Daniel Novák Jaroslav Růžička
Petr Žantovský Petr Šafařík

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).