Hlavní navigace

Raspberry Pi spouští obchod s aplikacemi, k dostání jsou hry i kancelářský balík

17. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Výrobce ultralevného minipočítače Rapsberry Pi spustil obchod, ve kterém zákazníci najdou aplikace, hry, nástroje a dokonce jeden časopis určený pro fanoušky této platformy. „Doufáme, že Pi Store poskytne mladým lidem prostor pro sdílení jejich výtvorů širšímu publiku a možná si přitom vydělají i nějaké peníze,“ píší tvůrci ve zprávě o spuštění shopu.

Výrobce ultralevného minipočítače Raspberry Pi spustil obchod, ve kterém zákazníci najdou aplikace, hry, nástroje a dokonce jeden časopis určený pro fanoušky této platformy. „Doufáme, že Pi Store poskytne mladým lidem prostor pro sdílení jejich výtvorů širšímu publiku a možná si přitom vydělají i nějaké peníze,“ píší tvůrci ve zprávě o spuštění shopu.

Při startu bylo v obchodě 23 aplikací (teď už přibyly dvě další), mezi nimi 5 her (z toho jediný komerční projekt Storm in a Teacup za 3,18 USD), 7 aplikací (například kancelářský balík Libre Office) a další software. Většina položek je k dostání zdarma.

Raspberry Pi je malý počítač o velikosti kreditní karty, který za minimální cenu (25 – 35 USD podle vybavení) poskytuje výkon dostatečný k provozu základních aplikací, ale i k přehrávání HD videa. 

Dostat se na stránky obchodu je v současné době poměrně těžké – zřejmě dost bojuje s přívalem návštěvníků po oznámení spuštění shopu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).