Hlavní navigace

Řecko zahájí řádné DVB-T vysílání v listopadu

11. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
11. 8. 2008

Zemské digitální televizní vysílání bude v Řecku zahájeno 1. listopadu 2008, postará se o něj veřejnoprávní vysilatel ERT a půjde o první řádné a celoplošné DVB-T vysílání v Řecku. Soukromí a regionální vysilatelé mohou letos na podzim DVB-T vysílání odstartovat také, ale narozdíl od veřejnoprávní televize budou muset nejprve získat licenci.

Na začátku letošního listopadu totiž v platnost vstoupí plán přechodu na digitální televizní vysílání. Ten má vyřešit pozdní start DVB-T vysílání a odstranit chaos, který způsobuje vysílání řady analogových stanic bez udělené licence.

Řecko patří například spolu s Portugalskem ke členským státům Evropské unie, které se zaváděním DVB-T vysílání otálejí. Členské země mají analogové vysílání vypnout do konce roku 2012 a Evropská unie již řeckou vládu upozornila na to, že by měla se zaváděním DVB-T vysílání začít.

MMF24

ERT testuje DVB-T vysílání od 16. ledna 2006. Diváci, kteří bydlí v okolí Atén a Soluně, mohou v rámci zkušebního provozu sledovat tři televizní stanice: Prism, Cine+ a Sport+.

Zdroj: Broadband TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).