Hlavní navigace

Ředitel České televize požádal prezidenta o schůzku. Sejít by se měli do konce měsíce

13. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ ANKETA – Podle serveru Parlamentní listy chce Miloš Zeman televizi vytknout neodvysílání přenosu z tiskové konference o jeho cestě po Hané.

Server Parlamentní listy citoval vyjádření prezidenta Miloše Zemana, který se po návratu z plánované návštěvy Ruské federace hodlá setkat s generálním ředitelem České televize Petrem DvořákemJejich schůzka by se měla uskutečnit ještě do konce listopadu.

PSALI JSME: Rada České televize zvolila Petra Dvořáka generálním ředitelem. Přečtěte si online zpravodajství!

Na schůzce by chtěl Zeman probrat i neodvysílaný přímý přenos z páteční tiskové konference, kterou zakončil svoji návštěvu Olomouckého kraje. Považuji to za další důkaz neobjektivity České televize, nehledě na to, že instalace přenosového vozu v tomto prostředí něco stojí a její ředitel by neměl peníze takto vyhazovat, uvedl prezident pro zmíněný server.

Generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Generální ředitel České televize sám požádal o setkání se mnou. Jsem člověk velkorysý a po mém návratu z Ruské federace ho zřejmě přijmu, abych mu řekl, že podle mého názoru není mužem na svém místě a jako jeden z argumentů uvedu právě tento neodvysílaný přímý přenos, zaznělo dále v citovaném vyjádření.

Mluvit se bude i o prezidentské kampani

Podle ČTK chce Dvořák s prezidentem mluvit o jeho účasti v předvolebních debatách České televize a přenos vánočního projevu. Ten Zeman tradičně přednáší ze zámku v Lánech na druhý svátek vánoční. 

K TÉMATU: Z velkých televizí nabídne vánoční projev prezidenta Zemana pouze Nova

BRAND24

K páteční tiskové konferenci prezidenta se Dvořák vyjadřovat nechce. Nemám v úmyslu řešit na Hradě provozní záležitosti přenosu, ty jsou v kompetenci redakce zpravodajství, citovalo ČTK generálního ředitele veřejnoprávní televize.


Autor: Český rozhlas

Prezident Miloš Zeman.

Začátkem letošního roku oznámil Zeman, že se během kampaně ke své druhé prezidentské kandidatuře nezúčastní žádných debat v televizi ani v rozhlasu. Jeho loňské vánoční vystoupení odvysílaly ze záznamu stanice ČT1, ČT24, Nova a TV Barrandov. Ve formě videa byl dostupný na serverech Seznam.cz a Blesk.cz a vyslechnout si ho mohli i posluchači Českého rozhlasu Radiožurnál a Plus. 

Je ředitel ČT Petr Dvořák „muž na svém místě“?

  • Ano
    58 %
  • Ne
    42 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).