Hlavní navigace

Ředitel Primy hovořil na Rádiu Impuls o TPP i kanálu Prima klub

12. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
12. 6. 2008

Včerejším hostem Impulsů Václava Moravce byl na nejposlouchanějším komerčním rádiu v Česku ředitel televize Prima Marek Singer. Hned první otázka padla na jízdní řád české digitalizace, tedy Technický plán přechodu (TPP). Singer řekl, že poměr 50:50 ve prospěch přistoupí-nepřistoupí, se nezměnil. Televize si zatím dělá jeho analýzu, kterou v současné době dokončuje. Má v něm prý několik otazníků, které je zapotřebí zodpovědět.

Ředitel komerční dvojky však řekl, že pokud zůstane TPP v takové podobě, v jaké je teď, je velmi pravděpodobné, že na něj televize nepřistoupí. Pokud se nám nepodaří najít řešení, tak pak by bylo velký problém na něj přistoupit, konstatoval. Ke společnému stolu se nad TPP posadí Prima s Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) v nejbližších dnech. Chceme mít rovnou startovní čáru s ostatními. My teď zvedáme jakoby varovný praporek a říkáme, že plán přechodu pro nás není v tuhle chvíli fér, upřesnil Singer.

Nový kanál Prima klub, který by měl být zaměřený výlučně na ženy a jehož start je naplánován v horizontu maximálně jednoho roku, by nemusel být jediným z portfolia komerční dvojky. Marek Singer řekl, že ve hře jsou dvě varianty. Buď bude nový program kanálem kompenzačním, pokud Prima přistoupí na TPP, nebo je možné, že začne příprava kanálu dalšího. Jaké by bylo zaměření třetího programu však Singer nechtěl upřesnit, prozradil však, že ve hře je několik variant.

ebf - partner 1

TEXT: Přepis Impulsů Václava Moravce s Markem Singerem

AUDIO: Impulsy Václava Moravce ve zvukové podobě

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).