Hlavní navigace

Ředitelé ČT a ČRo se nakonec kvůli zpravodajství dnes zpovídat vůbec nebudou

22. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Poslanecký volební výbor měl řešit zpravodajství veřejnoprávních médií z ukrajinské krize na svém odpoledním jednání, kterého se plánovala zúčastnit i naše redakce.

Volební výbor poslanecké sněmovny dnes úplně vyškrtl ze svého jednání plánovaný druhý bod jednání, kterým mělo být informování generálních ředitelů České televizeČeského rozhlasu o pojmutí zpravodajství z ukrajinské krize. Na tuto skutečnost upozornil server Mediář.cz, který se zúčastnil i dopolední části, v němž měli poslanci schválit, případně odmítnout schválit Výroční zprávu o činnosti České televize. Redakce DigiZone.cz měla naplánováno, že se zúčastní odpolední části v době od 13 do 14 hodin, kde se právě měla řešit ukrajinská krize očima veřejnoprávních médií.

BRAND24

K TÉMATU: Petr Dvořák a Peter Duhan začali „kolíkovat“ prostor, kam až pustí politiky

Zařadit bod na dnešní setkání volebního výboru navrhnul jeho šéf Martin Komárek reprezentující hnutí ANO Andreje Babiše. Ten v úterý svým kolegům řekl, že neměl v úmyslu veřejnoprávní média ovlivňovat a není to ani jeho role, ale naopak se dozvědět, jak se pracuje s informacemi v souvislosti s tak závažným konfliktem, jakým je právě ukrajinská krize. Komárek se ale místo slov pochopení dočkal pouze ostré kritiky. Nakonec se tedy rozhodl, že se v této věci obrátí na mediální rady, tedy Radu Českého rozhlasuRadu České televize. V odpoledních hodinách se budou poslanci zabývat Výroční zprávou Rady ČRo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).