Hlavní navigace

Ředitelé ISO a IEC se odmítají zabývat dalšími stížnostmi na OOXML

10. 7. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Země jako Brazílie, Indie, Jihoafrická republika nebo Venezuela podaly oficiální žádost k ISO a IEC, ve které požadují nové prošetření celého procesu schvalování [PDF 4,34 MB] a udělení ISO standardu pro Open XML společnosti Microsoft. Jako hlavní důvod žádost zmiňuje především problémy spojené s únorovým Ballot Resolution Meetingem, jenž měl nést hlavní podíl na kontroverzním konečném rozhodnutí.

Země jako Brazílie, Indie, Jihoafrická republika nebo Venezuela podaly oficiální žádost k ISO a IEC, ve které požadují nové prošetření celého procesu schvalování [PDF 4,34 MB] a udělení ISO standardu pro Open XML společnosti Microsoft.

Jako hlavní důvod žádost zmiňuje především problémy spojené s únorovým Ballot Resolution Meetingem, jenž měl nést hlavní podíl na kontroverzním konečném rozhodnutí.

Na novou iniciativu již stačili zareagovat ředitelé ISO i IEC. Ti nyní zaslali technickému výboru ISO doporučení, aby se inkriminovanými žádostmi vůbec nezabýval, protože celý proces prý proběhl přesně podle předepsaných pravidel a není tudíž žádný důvod záležitost z novu otevírat. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).