Hlavní navigace

Regionální síť 1 se rozšíří do Strašic. Půjde o podobný dokrývač jako v Holoubkově

4. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jde už o desátý vysílač pro regionální síť českobudějovického podnikatele Iva Brabce, pokryje obec poblíž Holoubkova, kde bude tento multiplex také vysílat

Nový kmitočtový příděl pro Strašice u Rokycan získala Regionální síť 1 provozovaná českobudějovickým podnikatelem Ivo Brabcem. Obec poblíž Rokycan pokryje na kanálu 21 „pidivysílačem“ o výkonu pouhý 1 Watt. Stejným výkonem a na stejném kanálu má vysílat Regionální síť 1 i v blízkém Holoubkově, pro který získala kmitočet od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) už dříve. Holoubkov, který se nachází u dálnice z Plzně do Prahy, dokrývají postupně všechny důležité televizní multiplexy.

MMF24

ROZHOVOR: Ivo Brabec: Regionální sítě 1 a 3 pokryjí nové lokality, jednáme i s velkými televizemi

Pro Iva Brabce jsou Strašice desátou lokalitou, kterou pokryje jeho Regionální síť 1. Výkon a umístění vysílače naznačuje, že obsah multiplexu bude tvořit místní infokanál, dalšími programy by pak mohly být křesťanská televize NoeRegionálnítelevize CZ, které vysílají v Regionální síti 1 ve všech lokalitách, kde dosud zahájila vysílání (kromě Prahy). Dalším adeptem je slovenská televize TV8, která v této síti vysílá z pražského vysílače v Malešicích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).