Hlavní navigace

Regionální síti 8 chybí kanál už pouze v Ostravě, nově ho získala pro Jihlavu

10. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Teprve minulý týden se objevil v elektronické databázi ČTÚ kanál pro tento multiplex na Liberecku. Stále však není jasné, co bude v této zemské síti vysílat.

Českým Radiokomunikacím už se téměř povedl cíl pokrýt s Regionální síti 8 v budoucnu všechna krajská města v republice. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) zapsal do své elektronické databáze pro tento multiplex kmitočtový příděl z vysílače Jihlava – Rudný. Znamená to, že jediným krajským městem, kde operátorovi chybí kanál pro Regionální síť 8, je Ostrava. Které programy se v multiplexu objeví, to zatím České Radiokomunikace tají. Vyloučena není například chystaná stanice Šlágr 2, o jejíž distribuci ovšem provozovatel jednal i s konkurenčním operátorem Digital Broadcasting (multiplex 4).

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: České Radiokomunikace mají další příděl pro Regionální síť 8, v Liberci na kanálu 51

Jihlava se tak stává z pohledu zemských multiplexů poměrně zajímavou lokalitou. Po spuštění všech kanálů by jich zde vysílalo přesně sedm – čtyři celoplošné (jeden patří České televizi, další dva provozují přímo nebo nepřímo České Radiokomunikace a čtvrtý je pod správou Digital Broadcasting) a tři regionální (lokální provozovatel, Progress Digital a ČRa). České Radiokomunikace získaly od regulátora pro Jihlavu kanál 52 s horizontální polarizací a výkonem 5 kW. Samotný vysílač bude umístěn v nadmořské výšce 605 metrů. Z lokality Jihlava – Rudný už vysílá 200 Watty pro Jihlavu na VKV komerční stanice Evropa 2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).