Hlavní navigace

Režisér Fenič stále nevydýchal spor s Českou televizí

23. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
23. 6. 2009

Režisér Fero Fenič ještě nepřešel spor, který byl mezi ním a Českou televizí ohledně filmového festivalu Febiofest. V lednu Fenič prostřednictvím našeho serveru konstatoval, že mu ČT odmítla jeho mediální partnerství a ze schůzky s marketingovým ředitelem ČT Robertem Kvapilem vyplynulo, že už se na něm podílet nebude. Tehdy však šlo podle tiskového mluvčího veřejnoprávní TV o úmyslné poškozování televize, protože jednání prý nebyla ukončena.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize mi vyhrožuje kvůli Febiofestu, tvrdí Fero Fenič

Nyní Fenič vyrukoval s novou záležitostí, kterou je Cestománie. Jeho dokumentární putování po světě si mohou pamatovat právě diváci České televize a později s přídomkem Nová i lidé sledující Novu. Uznávaný režisér uvedl, že přesto, že pořad měl velký divácký úspěch, rozhodla se ČT od roku 2004 vyrábět jeho plagiát pod označením Na cestě. Od včerejška vysílá televize Nova Novou Cestománii opět od začátku, žádné nové díly se však ve vysílání neobjeví. Diváci si tak můžou nejen připomenout tento populární pořad s komentářem Báry Štěpánové a Mirka Vladyky, ale i porovnat, do jaké míry ho napodobuje veřejnoprávní Česká televize svým pořadem, uvedl Fenič.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).