Hlavní navigace

Rodinná pouta se na Primě odmlčí

19. 12. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
19. 12. 2006

Dnešní díl seriálu Rodinná pouta, který každé úterý a čtvrtek vysílala televize Prima, byl na dlouho posledním. Důvodem jsou soudní spory s bývalou produkcí. Seriál plnil hlavní vysílací čas komerční dvojky od roku 2004, každý díl z aktuální třetí řady sledovalo průměrně milion dospělých diváků. Výrobu nových epizod zastavil předběžným opatřením soud před několika dny.

První dvě řady Rodinných pout vyrobila společnost Pro TV, třetí však Prima zadala firmě Etamp. To se původní firmě nelíbilo, a tak požádala soud o předběžné opatření, kterým by výrobu zakázal. Soud Pro TV vyhověl. Byly porušeny závazky, které byly uzavřeny mezi námi a Primou a mezi námi a scénáristkami, řekl ČTK producent Pro TV Jan Novotný. Důvodů bylo podle Novotného víc, mělo mezi ně patřit také porušení práva opce na pokračování výroby seriálu. Jestli nás Prima vyzve k dalšímu jednání, jsme připraveni. Ale to se zatím nestalo, řekl Novotný.

KL24

Společnost FTV Prima je připravena respektovat rozhodnutí soudu a ukončí vysílání Rodinných pout, přestože na základě informací o soudním rozhodnutí, které má, ho považuje za neoprávněné a bude se proti němu bránit, podotkla mluvčí Primy Jana Malíková. Ze sporné třetí řady, kterou – stejně jako obě předchozí – napsala sesterská dvojice scénáristek Kateřiny a Jitky Bártů, už diváci viděli 20 dílů. Dnešní 21. pokračování neslo symbolický název Velké odhalení.

Zdroj: iDnes.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).