Hlavní navigace

Roman Bradáč posilou televize Barrandov? Má pomáhat se zpravodajstvím

22. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Na Barrandově už působí Bradáčovi bývalí kolegové z vedení České televize Robert Kvapil a Radek Žádník, kteří loni podporovali jeho kandidaturu na šéfa ČT

Do televize Barrandov zřejmě míří další z někdejších členů bývalého vedení České televize, bývalý ředitel zpravodajské ČT 24 Roman Bradáč. Podle serveru MediaGuru.cz má externě pomáhat s přípravou nového zpravodajského pořadu, jenž se má na obrazovce objevit po Novém roce. Stanice Bradáčovo angažmá nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. „Co se týče pana Bradáče, mohu sdělit jen to, že není zaměstnancem TV Barrandov,“ řekla webu mluvčí televize Martina Slavíková.

K TÉMATU: „Stará parta“ z ČT na Barrandově: Kvapil generálním a Žádník výkonným ředitelem

Sám Bradáč se k angažmá v TV Barrandov nevyjádřil, serveru DigiZone.cz nebral telefon. Jeho spolupráce s touto televizí by ale nebyla nijak překvapivá, protože generálním ředitelem a předsedou představenstva Barrandova je od října Robert Kvapil, bývalý obchodní a marketingový šéf ČT, který loni na podzim podporoval Bardáčovu kandidaturu na generálního ředitele ČT. Výkonným šéfem Barrandova je další Bradáčův kolega z bývalého vedení ČT, někdejší ředitel programových okruhů Radek Žádník. Také on podporoval loňskou Bradáčovu kandidaturu.

ROZHOVOR Z ARCHIVU: Roman Bradáč: Sledovanost nemůže být pro Českou televizi bič. Ani u Událostí

Poté, co se Bradáč probojoval do finále konkurzu na šéfa ČT, ale podlehnul v něm někdejšímu řediteli televize Nova Petru Dvořákovi, podali Kvapil s Žádníkem z ČT výpověď a Kavčí hory opustili ještě před Dvořákovým nástupem do funkce. Do televize Barrandov nastoupili poté, co ji převzala mediální skupina Empresa Media, která patří majiteli mediální agentury Médea Jaromíru Soukupovi. Stejná společnost vlastní i časopisy Týden, Instinkt a Sedmička.

BRAND24

ROZHOVOR Z ARCHIVU: Dětský kanál je chyba, míní bývalý šéf programových okruhů ČT Radek Žádník

Nový majitel TV Barrandov, kterého však dosud nezapsal obchodní rejstřík, chystá na příští rok zcela nové programové schéma a už angažoval předsedu politické strany Věci veřejné Radka Johna pro přípravu původního investigativního pořadu ve stylu Na vlastní oči. Nový programový ředitel Barrandova Marek Stoniš také ohlásil vznik nového erotického magazínu Intim, na němž se bude podílet i redakce společenského týdeníku Instinkt.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).