Hlavní navigace

Rootkitů stále více a více

18. 4. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Podle statistik renomované společnosti McAfee s dlouholetou praxí v oblasti počítačové bezpečnosti se počet rootkitů v prvním čtvrletí tohoto roku zvýšil o 700%, což je alarmující číslo. (CNet News) Co přesně rootkit je a proč je tak nebezpečný popisuje třeba Wikipedie nebo web Rootkit.cz. Na veřejnosti se o rootkitech začalo výrazněji mluvit až v souvislosti s jejich umístěním na CD s hudbou od vydavatelství Sony Music. Rootkitových praktik také ale ve svém produktu využil Symantec.

Podle statistik renomované společnosti McAfee s dlouholetou praxí v oblasti počítačové bezpečnosti se počet rootkitů v prvním čtvrletí tohoto roku zvýšil o 700%, což je alarmující číslo. (CNet News)

Co přesně rootkit je a proč je tak nebezpečný popisuje třeba Wikipedie nebo web Rootkit.cz. Na veřejnosti se o rootkitech začalo výrazněji mluvit až v souvislosti s jejich umístěním na CD s hudbou od vydavatelství Sony Music. Rootkitových praktik také ale ve svém produktu využil Symantec.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).