Hlavní navigace

Routery v domácnostech jsou v ohrožení, hrozí phishing

19. 2. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost Symantec přišla s tvrzením, že řada routerů používaných v domácích sítích je v nebezpečí. Útočník může skrze javascriptový kód umístěný na jakékoliv webové stránce snadno získat přístup k nastavení routeru a podle potřeby jej upravovat. Toho by mohlo být využito mimo jiné při phishingu. Klientské filtry by pak neměly šanci phishing odhalit. Problém je prý v tom, že uživatelé si často nemění přednastavené heslo pro přístup k administraci routeru přes webové rozhraní. (Symantec…

Společnost Symantec přišla s tvrzením, že řada routerů používaných v domácích sítích je v nebezpečí. Útočník může skrze javascriptový kód umístěný na jakékoliv webové stránce snadno získat přístup k nastavení routeru a podle potřeby jej upravovat. Toho by mohlo být využito mimo jiné při phishingu. Klientské filtry by pak neměly šanci phishing odhalit. Problém je prý v tom, že uživatelé si často nemění přednastavené heslo pro přístup k administraci routeru přes webové rozhraní. (Symantec Security Response Weblog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).