Hlavní navigace

RTVS získala práva na další šampionáty a přátelská utkání slovenské reprezentace až do 2022

24. 8. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: UEFA
Slovenská veřejnoprávní televize odvysílala v historii samostatného Slovenska všech dvanáct světových i evropských fotbalových šampionátů. Celkem to bylo 501 přímých přenosů.

Protože se UEFA rozhodla centralizovat vysílací práva na všechna utkání národních týmů, získal nyní RTVS, Rozhlas a televízia Slovenska, práva na odvysílání všech mezistátních zápasů Slovenska od kvalifikace na ME a MS až po novou Ligu národů od září 2018. Týká se to i přátelských utkání na období do 2021/22. Uzavření nových smluv s UEFA doplňuje vysílací práva na závěrečné turnaje MS 2018 v Rusku a MS 2022 v Kataru.

Teší nás, že sa nám podarilo uzatvoriť dohodu, vďaka čomu diváci i poslucháči RTVS ani v nasledujúcich rokoch neprídu o žiadny dôležitý zápas slovenskej futbalovej reprezentácie. Ostávame tak i naďalej verní ambícii prinášať čoraz viac športových zážitkov, řekl k uzavření smluv generální ředitel RTVS Jaroslav Rezník.

NAPSALI JSME: Poslanci zvolili nového šéfa veřejnoprávní RTVS

Zemřel bývalý ředitel STV Ivan Stadtrucker, RTVS ho připomene ve vysílání

Na webových stránkách deníku Sport naleznou fotbaloví fanoušci nově také zápasy z německé Bundesligy

MMF24

Po skončení MS 2018 v Rusku v Evropě vznikne nová soutěž – Liga národů. Zajímavostí je, že prvenství v každé ze čtyř skupin zajišťuje bez ohledu na výsledky kvalifikace ME účast v baráži o Euro 2020.

RTVS plánuje z evropského šampionátu 2020 odvysílat 51 utkání, z toho 45 přímých přenosů. Specifikem tohoto šampionátu je přitom třináct hostitelských měst v třinácti různých zemích kontinentu. Vše pak vyvrcholí v londýnském Wembley.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).