Hlavní navigace

Safari 4.0.2 přináší dvě bezpečnostní opravy

9. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Apple uvolnila opravnou verzi svého prohlížeče Safari pro Mac OS X a MS Windows. Nová verze označená jako 4.0.2 vylepšuje a zvyšuje stabilitu nového enginu Nitro pro zpracování JavaScriptu. Zahrnuty jsou též dvě bezpečnostní opravy renderovacího jádra WebKit. Jedna řeší problém s možným vzdáleným vykonáním nebezpečného kódu při pouhém navštívení infikované či záškodnické webové stránky. Druhá ošetřuje problém umožňující nebezpečný cross-site scripting. Obě chyby ohrožují i uživatele…

Společnost Apple uvolnila opravnou verzi svého prohlížeče Safari pro Mac OS X a MS Windows. Nová verze označená jako 4.0.2 vylepšuje a zvyšuje stabilitu nového enginu Nitro pro zpracování JavaScriptu. Zahrnuty jsou též dvě bezpečnostní opravy renderovacího jádra WebKit. Jedna řeší problém s možným vzdáleným vykonáním nebezpečného kódu při pouhém navštívení infikované či záškodnické webové stránky. Druhá ošetřuje problém umožňující nebezpečný cross-site scripting. Obě chyby ohrožují i uživatele Windows XP a Windows Vista. (ComputerWorld­.com)

KL24

Čtvrtá generace Safari přišla před měsícem a přinesla zvýšení výkonu prohlížeče, plné prohledávání obsahu stránek z historie dříve navštívených adres, novou výchozí stránku Top Sites s odkazy na nejčastěji navštěvované webové stránky, efektní procházení záložek a historie ve stylu Cover Flow, našeptávání při používání vyhledávací pole, plné zoomování obsahu webové stránky včetně obrázků a lepší vizuální podporu pro MS Windows. Přepracované jádro nabízí podporu pro offline běh webových aplikací dle HTML 5, splnění testu Acid 3, podporu pro CSS Effects a CSS Canvas.

Safari 4.0.2 pro Windows XP a Windows Vista si můžete stahovat také ze Slunečnice.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).