Hlavní navigace

Satelit a kabel má v Německu 93 procent domácností

13. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 3. 2009

V Německu je 16 milionů domácností se satelitním příjmem, co představuje 43-procentní podíl. Dalších 18 milionů domácností sleduje televizní vysílání prostřednictvím kabelových společnosti a necelých 300-tisíc využívá IPTV. Neterestrické platformy tedy celkem využívá až 93 procent německých domácností, jen zbylých sedm procent je závislých na pozemním digitálním vysíláni DVB-T.

BRAND24

Vyplývá to z posledního průzkumu Satellite Monitor, který si nechává provést satelitní operátor SES Astra. Průzkumu, který citoval server Parabola.cz, se v Německu účastnilo 6 tisíc obyvatel. Metodika a výsledky jsou kontrolované nezávislými institucemi. Podle tohoto průzkumu přijímá televizi terestrickým způsobem jen 2,75 milionu diváků, což představuje podíl 7 procent. Jednoznačně vede kabelový příjem (49 procent) a satelit (43 procent). Poměr analogového a digitálního příjmu se poprvé otočil v prospěch digitálu. Digitálními cestami přijímá signál 53 procent domácností, což je 11-procentní nárůst oproti za poslední dva roky.

Pro společnost SES Astra jako objednatele průzkumu je důležitý i údaj o počtu domácností, které přijímají programy z jejího satelitního systému. Celkově jde o 11 milionů domácností, což je růst o 1,35 milionu ve srovnání s předchozím průzkumem před rokem, informoval web.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).