Hlavní navigace

Satelitní služba HD+ spustí na Astře vlastní Ultra HD demo kanál, bude bohužel v kódu

9. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Panasonic
Ke spuštění vlastního demo kanálu v rozlišení 4K se společnost HD Plus rozhodla kvůli pozitivním vyhlídkám týkajících se této technologie.

Satelitní služba HD+, kterou prostřednictvím dceřiné společnosti HD Plus GmbH provozuje lucemburský operátor SES, spustí od září vlastní demo kanál ve formátu Ultra HD, tedy rozlišení 4K. Firma to oznámila na včerejším setkání s novináři při příležitosti blížícího se dalšího ročníku mezinárodního technologického veletrhu IFA, jenž se každoročně koná v Berlíně. Nová stanice bude bohužel kódována, operátor nicméně sdělil, že ho budou moci sledovat diváci jak prostřednictvím stávajících dekódovacích modulů pro HD+, tak i majitelé nových boxů pro UHD formát, které mají být představeny právě na veletrhu IFA.

cif 24 - early cena - média

NEPŘEHLÉDNĚTE: Astra spustí na satelitu první nekódovaný Ultra HD kanál, nabídne teleshopping

Ke spuštění vlastního demo kanálu v rozlišení 4K se společnost HD Plus rozhodla kvůli pozitivním vyhlídkám týkajících se této technologie. Jen v letošním roce bylo na tamním trhu prodáno 220 tisíc Ultra HD televizorů a do konce roku by to podle odhadu agentury GfK mohlo být více než tři čtvrtě milionu kusů. Výhled pro novou technologii je tedy vynikající, v tuto chvíli ale stále není k dispozici odpovídající lineární vysílání, konstatoval operátor. Nová stanice má nabídnout obsah od SES a jejich partnerů. Součástí vysílání budou například ukázky ze sportu, kultury, designu, přírody a dalších odvětví.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).