Hlavní navigace

SeaMonkey zůstane desktopovým produktem, verze pro mobily je nereálná

17. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Balíček SeaMonkey 2.1 bude založen na jádru Gecko 1.9.3, na které vsadí i chystaný Mozilla Firefox 4.0. V rozhovoru pro náš sesterský server Root.cz to uvedl Robert Kaiser, koordinátor projektu SeaMonkey. Co konkrétně nabídne SeaMonkey 2.1? Doufám, že tato verze přinese mimo jiné záložky založené na Places, vyhledávací službu z toolkitu a běh zásuvných modulů v samostatném procesu. Co přesně tam bude, záleží na tom, kolik času si na to budou moci vyhradit naši vývojáři, uvedl Robert Kaiser,…

Balíček SeaMonkey 2.1 bude založen na jádru Gecko 1.9.3, na které vsadí i chystaný Mozilla Firefox 4.0. V rozhovoru pro náš sesterský server Root.cz to uvedl Robert Kaiser, koordinátor projektu SeaMonkey. Co konkrétně nabídne SeaMonkey 2.1? Doufám, že tato verze přinese mimo jiné záložky založené na Places, vyhledávací službu z toolkitu a běh zásuvných modulů v samostatném procesu. Co přesně tam bude, záleží na tom, kolik času si na to budou moci vyhradit naši vývojáři, uvedl Robert Kaiser, podle něhož se uživatelé SeaMonkey nemusí bát žádných velkých změn v podobě rozhraní. Tvůrci chtějí pokračovat konzervativní cestou namísto velkých změn, které se chystají třeba do Firefoxu 4.0.

Robert Kaiser mluvil i o integraci rozšíření jako je třeba Enigmail: Určitě bychom chtěli Enigmail integrovat a už jsme se o tom dlouho bavili, ale skutečným problémem je kód přistupující k binárkám GPG v systému. Má-li to být integrováno, musí se toto volání provést prostřednictvím funkce platformy – avšak tato funkce neexistuje a jen tak nevznikne. A co SeaMonkey ve verzi pro mobilní platformy? Ačkoliv bych si to moc přál, tohle by znamenalo kompletní přepracování uživatelského rozhraní a my nemáme dostatek lidí, kteří by to udělali a dostatečně otestovali, uvedl Robert Kaiser, podle něhož tak SeaMonkey zůstane výhradně desktopovým produktem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).