Hlavní navigace

Šedesátiprocentní nárůst počtu nových .cz domén

7. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Půl roku od spuštění nového registračního systému pro správu domén s českou národní koncovkou .cz vzrostl jejich počet oproti předchozím šesti měsícům o šedesát procent. Cílem nového systému bylo zpřístupnit doménu .cz co nejširší veřejnosti a je vidět, že se nám jej daří úspěšně naplňovat. V nejbližší budoucnosti očekáváme, že se počet registrací bude postupně zvyšovat, poslední tři měsíce tomu alespoň nasvědčují. Průměrně teď registrujeme okolo 14 000 za měsíc, sdělil Ondřej Filip, výkonný…

Půl roku od spuštění nového registračního systému pro správu domén s českou národní koncovkou .cz vzrostl jejich počet oproti předchozím šesti měsícům o šedesát procent. Cílem nového systému bylo zpřístupnit doménu .cz co nejširší veřejnosti a je vidět, že se nám jej daří úspěšně naplňovat. V nejbližší budoucnosti očekáváme, že se počet registrací bude postupně zvyšovat, poslední tři měsíce tomu alespoň nasvědčují. Průměrně teď registrujeme okolo 14 000 za měsíc, sdělil Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC.

Nárůst nově registrovaných domén je patrný z grafu, který sdružení CZ.NIC poskytlo. V říjnu minulého roku, tedy po nasazení nového systému a snížení ceny domén, přišel opravdu velký skok. Oproti září 2007 bylo registrováno dvakrát tolik domén. Ve zbylých měsících minulého roku sice počet registrací začal výrazněji klesat, ale v roce 2008 se zase vyšplhal do vyšších pater a za poslední tři měsíce stále pomalu roste. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).