Hlavní navigace

Sedm statečných a další filmy od MGM zamíří na YouTube

10. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

YouTube kromě seriálové tvorby televizní společnosti CBS nabídne zdarma i některé filmy hollywoodského studia Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) a Google tak naplňuje avízo většího důrazu na získávání profesionální tvorby ke zveřejnění. Zatím ale nepůjde o žádné aktuální filmové hity nebo žhavé novinky. Pro začátek se hovoří o epizodách American Gladiators a přidat by se mohly i filmy jako jsou třeba akční snímek Neprůstřelný mnich mj. s Karlem Rodenem nebo komedie Pravá blondýnka. Z titulů udávaných…

YouTube kromě seriálové tvorby televizní společnosti CBS nabídne zdarma i některé filmy hollywoodského studia Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) a Google tak naplňuje avízo většího důrazu na získávání profesionální tvorby ke zveřejnění. Zatím ale nepůjde o žádné aktuální filmové hity nebo žhavé novinky. Pro začátek se hovoří o epizodách American Gladiators a přidat by se mohly i filmy jako jsou třeba akční snímek Neprůstřelný mnich mj. s Karlem Rodenem nebo komedie Pravá blondýnka. Z titulů udávaných agenturou Reuters jako příklad filmů, které by se na YouTube mohly objevit, se hvězdněji tváří snad akorát legendární western Sedm statečných.

BRAND24

Filmy a další pořady od MGM půjde přehrát zdarma v plné délce a originálním znění, ovšem s vkládanou reklamou. O zisky z ní se pak bude Google dělit s MGM. Právě profesionální tvorba má k YouTube přilákat více inzerentů. Google přiznává, že současný model založený na amatérských krátkých videích není tak účinný jako koncepce jiných videoportálů, tedy například Hulu.com, které od začátku sází na seriálovou a filmovou tvorbu, bohužel je však nepřístupný uživatelům z České republiky. (Neowin, Reuters)

I na českém Internetu lze pozorovat vývoj podobným směrem. Stream.cz již od svého spuštění kromě sdílení videa uživatelů připravuje i původní pořady s populárními herci a před časem do nabídky doplnil i některé původní seriály televize Prima. O nedávno spuštěném novém videoportálu televize Nova jsme blíže psali v článku Nova.cz jako české Hulu.com?.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).