Hlavní navigace

Šéf Telefóniky si pochvaluje úspěšnost O2TV

21. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Salvador Anglada, předseda představenstva a generální ředitel telekomunikačního operátora Telefónica O2, si v rozhovoru pro deník Právo pochvaluje zájem o nabídku internetového připojení přes ADSL a také o IPTV službu O2TV. Tyto produkty jsou bezesporu velmi úspěšné, uvedl doslova. U ADSL to není nečekané tvrzení, ale totéž už se s čistým svědomím nedá říci o O2TV. Tato IPTV služba na bázi ADSL si v celkových číslech za první kvartál letošního roku připsala 13 tisíc nových zákazníků, ve druhém…

Salvador Anglada, předseda představenstva a generální ředitel telekomunikačního operátora Telefónica O2, si v rozhovoru pro deník Právo pochvaluje zájem o nabídku internetového připojení přes ADSL a také o IPTV službu O2TV. Tyto produkty jsou bezesporu velmi úspěšné, uvedl doslova. U ADSL to není nečekané tvrzení, ale totéž už se s čistým svědomím nedá říci o O2TV. Tato IPTV služba na bázi ADSL si v celkových číslech za první kvartál letošního roku připsala 13 tisíc nových zákazníků, ve druhém čtvrtletí činil nárůst už jen pět tisíc abonentů. Celkem O2TV na konci června registrovala 133 000 zákazníků.

Sám Salvador Anglada se v březnu 2008 nechal slyšet, že už na přelomu let 2008 a 2009 chce 140 000 abonentů. K tomuto číslu se ovšem Telefónica O2 nepropracovala ani v půlce roku 2009. Avizovaným směrem zatím nepokračuje ani rozvoj služby. Zákazníci (ať už potenciální či součástí) stále čekají na slibované set-top-boxy s diskem pro nahrávání pořadů, dálkové spouštění nahrávání z mobilního telefonu nebo přístup k novým online službám jako jsou třeba mapy. Příští rok chce Telefónica O2 nasadit komerčně kanály ve vysokém rozlišení. Zatím jen některé testuje. Uvidíme ale, jestli to nedopadne jako s těmi set-top-boxy. (DigiZone.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).