Hlavní navigace

Seriál Cesty domů na Primě odstartoval úspěšně, v sobotu se vyrovnal Nově

20. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 9. 2010

Prima má za sebou úspěšný start nového vztahového seriálu Cesty domů, který by měl navázat na někdejší populární ságy Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy. Sobotní „předpremiérový“ díl sledovalo od 20 hodin 894 tisíc diváků starších patnácti let, což představuje 10,1 procenta dospělé populace. V podílu na publiku Prima dosáhla hodnoty 26,67 procenta, což je výrazně nad průměr této stanice. Vyplývá to z výsledků elektronického měření sledovanosti, které má server DigiZone.cz k dispozici.

K TÉMATU: Prima překope prime time, bojí se jít Cestami domů proti Ordinaci na Nově

Sobotní předpremiéra Cest domů se ve sledovanosti vyrovnala Nově, která s filmem Iron Man mírně vedla. Průměrný podíl na publiku 30,48 procenta, kterého Nova dosáhla, je pro tuto televizi v hlavním vysílacím čase ale podprůměrný. Sledovanost Iron Mana byla po celou dobu vyrovnaná, Cestám domů diváci postupně přibývali. Nejvíc jich měl tento seriál v druhé části „nultého“ dílu. U mladších diváků ve věku od 15 do 54 let, na které komerční televize prodávají reklamu, ale vítězil Iron Man nad Cestami domů. Film na Nově vidělo 641 tisíc diváků při podílu 41,53 procenta, zatímco Cesty domů 353 tisíc diváků při podílu 21,95 procenta.

BRAND24

FOTOGALERIE: Prima zahájila natáčení původního seriálu Cesty domů

Ode dneška bude Prima seriál Cesty domů vysílat v pondělí a ve středu od 20 hodin. Původně přitom chtěla tuto novinku nasadit na úterní a čtvrteční večery proti nejúspěšnějšímu seriálu Novy Ordinace v růžové zahradě, který sledují v průměru dva miliony diváků. Rovněž v pondělí večer se ale Cesty domů utkají s konkurenčními seriály: ČT 1 ode dneška vysílá v premiéře Kriminálku Staré město, Nova další původní seriál Okresní přebor. Ve středu večer budou Cesty domů čelit seriálu Dokonalý svět na Nově a Poště pro tebe na ČT 1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).