Hlavní navigace

Server YouTube oslavil čtyři roky

16. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 2. 2009

Včera tomu byly přesně čtyři roky, co byla spuštěna doména YouTube.com. Upozornil na to server zpravodajského kanálu ČT 24. Stránky však byly oficiálně dostupné až od listopadu 2005. YouTube patří v současné době mezi nejpopulárnější video portály na světě. Nedávno např. začal nabízet videa ve vysokém rozlišení obrazu a také byl lokalizován do češtiny. Za YouTube stáli tehdy zaměstnanci platebního systému PayPal – Chad Hurley, Steve Chen a Jawed Karim.

DT24

Důležitým milníkem v zatím poměrně krátké historii serveru, byl rok 2006, kdy se YouTube dostal pod křídla společnosti Google, která provozuje také stejnojmenný celosvětově známý vyhledavač. V současné době sídlí v kalifornském San Bruno. Server ČT24.cz připomněl, že se YouTube stává častým terčem kritiky a v některých zemích je dokonce přístup na něj blokován. Největším problémem je především porušování autorských práv ze strany jeho uživatelů.

ČTĚTE TAKÉ:
Týden.cz: Nova stahuje klipy z YouTube
YouTube začal nabízet videa ve vysokém rozlišení
YouTube nabízí obrazový formát 16:9 a testuje vysoké rozlišení

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).