Hlavní navigace

Servery s webem urychlovače LHC napadeny

15. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Urychlovač LHC, výkladní skříň moderních technologií naší civilizace, byl napaden hackery, ale konec světa to neznamená. Hackeři totiž napadli servery, na kterých běží web projektu a nedostali se vůbec do vnitřních systému pozoruhodného zařízení. Řečtí hackeři ze skupiny Greek Security Team poškodili hlavně stránky na http://cmsmon.cern.ch. Místo původního webu se na zmíněném serveru objevila větička We are 2600 – dont [sic] mess with us. I v tuto chvíli, tedy mnoho hodin po prvních zprávách o…

Urychlovač LHC, výkladní skříň moderních technologií naší civilizace, byl napaden hackery, ale konec světa to neznamená. Hackeři totiž napadli servery, na kterých běží web projektu a nedostali se vůbec do vnitřních systému pozoruhodného zařízení. Řečtí hackeři ze skupiny Greek Security Team poškodili hlavně stránky na http://cmsmon­.cern.ch. Místo původního webu se na zmíněném serveru objevila větička We are 2600 – dont [sic] mess with us. I v tuto chvíli, tedy mnoho hodin po prvních zprávách o útoku, je uvedená stránka nedostupná. Nyní však už údajně jen proto, že správci na ní zablokovali přístup, jinak prý kontrolu nad servery odpovědní pracovníci již mají. (SecurityWorld)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).