Hlavní navigace

Šest regionů bude od ledna denně tři hodiny bez Primy

29. 12. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 12. 2006

Regionální televizní agentura (RTA) a provozovatel televize Prima, společnost FTV Prima, se nedohodly na společném programovém schématu na rok 2007. Od 1. ledna se proto RTA rozhodla využít svých možností daných platnou licencí a zabrat si pro sebe tři hodiny denního vysílacího času na frekvencích, které s Primou sdílí. Změna se týka Jihočeského, Jihomoravského, Zlíského, Moravskoslezkého, Královehradeckého a Pardubického kraje. Tamější diváci uvidí místo Primy vždy od sedmi do osmi ráno a od čtyř do šesti odpoledne regionální vysílání RTA.

Diváci v uvedených regionech budou mít možnost sledovat rozšířené „Minuty regionu“ v rozsahu čtvrthodiny místo dosavadních 12 minut, a to dvakrát místo jednou denně. V dalších vysílacích časech mají být v souladu s licenčními podmínkami uváděny koprodukční hudební pořady, později bude prý rozšířena také výroba vlastních publicistických pořadů RTA. Agentura tak podle svého tiskového prohlášení reaguje na „bezvýsledná jednání“ s FTV Prima, která na stejných kmitočtech jinak vytváří centrální program.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).