Hlavní navigace

Severočeská TV-Focus získala terestrickou licenci, v DVB-T už vysílá

7. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Regionální televize TV-Focus zahájila vysílání v roce 1994 v Kadani a Klášterci nad Ohří. Zde vysílá v rozvodech kabelových televizí s celkovým počtem cca 28.000 diváků,“ uvádí provozovatel.

Severočeská regionální stanice TV-Focus, jejíž vysílání je určeno pro Chomutovsko, Jirkov, Kadaň a Klášterec nad Ohří, získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci pro pozemní digitální vysílání. Její platnost je na dobu 12 let, tedy do roku 2027. Je to poměrně paradoxní situace, protože s příchodem technologie DVB-T2 v následujících letech zejména držitelům místních oprávnění (regionálním multiplexům) nemohou být garantovány kmitočtové příděly. Týká se to pochopitelně nejen TV-Focus, ale i všech dalších televizí tohoto typu, které využívají frekvence lokálních DVB-T sítí.

MMF24

Z ARCHIVU: Regionálnítelevize CZ spustí další lokální verzi, bude v Regionální síti 1

Regionální televize TV-Focus zahájila vysílání v roce 1994 v Kadani a Klášterci nad Ohří. Zde vysílá v rozvodech kabelových televizí s celkovým počtem cca 28.000 diváků, uvádí provozovatel stanice na svém webu a dodává: Vysílání regionální televize TV-Focus se skládá z obrazového vysílání a grafické smyčky zaměřené výhradně na regionální dění. Lokální televize využívá pro svou distribuci Regionální síť 1, kterou dříve kompletně vlastnil českobudějovický podnikatel Ivo Brabec, postupně ale některé její vysílače rozprodal. Signál z Chomutova je šířen výkonem pouhých 10 wattů na kanálu 56 s horizontální polarizací.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).