Hlavní navigace

Seznam.cz vylepšil indexovacího robota

19. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Indexovací robot portálové jedničky Seznam.cz byl opět vylepšen. Zcela jsme přepracovali způsob zakládání nových url v databázi, jehož přímým důsledkem je rychlejší indexace zcela nových domén. S tímto měl robot v minulosti velké problémy – často se ponořil hluboko do struktury webu, vybral si mnoho nedůležitých stránek a na ty hlavní zapomněl. Vylepšený robot nejprve založí podstatné stránky a až pak se pustí hlouběji. Jedním z důležitých kritérií pro rozhodování je i obsah sitemapy, jejíž…

Indexovací robot portálové jedničky Seznam.cz byl opět vylepšen. Zcela jsme přepracovali způsob zakládání nových url v databázi, jehož přímým důsledkem je rychlejší indexace zcela nových domén. S tímto měl robot v minulosti velké problémy – často se ponořil hluboko do struktury webu, vybral si mnoho nedůležitých stránek a na ty hlavní zapomněl. Vylepšený robot nejprve založí podstatné stránky a až pak se pustí hlouběji. Jedním z důležitých kritérií pro rozhodování je i obsah sitemapy, jejíž použití můžeme jen doporučit, popisuje se na blogu fulltextového týmu Seznamu.

Databáze indexovaných stránek se prý také utěšeně rozrůstá díky zrychlení činnosti indexovacího robota. Od začátku roku se velikost databáze měla zdvojnásobit. Seznam.cz je v Česku nejpoužívanější vyhledávač. Podle zjištění monitorovací služby Navrcholu.cz podíl Seznamu na českém trhu vyhledávačů činil v červnu tohoto roku 62,80 procenta. Google se těší zatím jenom polovičnímu podílu (30,16 procenta) a Centrum.cz a Atlas.cz mají dohromady jen 4,14 procenta.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).