Hlavní navigace

Seznam je prý na prodej, jeho zástupci to popírají

2. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

ČTK dnes vydala zprávu, že portál Seznam.cz je na prodej. Podle dvou důvěryhodných, avšak nejmenovaných zdrojů má být zhruba do dvou měsíců vytvořen prospekt s nabídkou pro oslovení potenciálních zájemců a byl již vybrán poradce pro transakci, banka Goldman Sachs. Svůj podíl má prodat jak Ivo Lukačovič, tak minoritní akcionáři, společnosti Tiger Holding Four a Miura International, přičemž hodnotu svých podílů mají odhadovat na miliardu dolarů. Ivo Lukačovič však tuto zprávu popřel, tisková…

ČTK dnes vydala zprávu, že portál Seznam.cz je na prodej. Podle dvou důvěryhodných, avšak nejmenovaných zdrojů má být zhruba do dvou měsíců vytvořen prospekt s nabídkou pro oslovení potenciálních zájemců a byl již vybrán poradce pro transakci, banka Goldman Sachs. Svůj podíl má prodat jak Ivo Lukačovič, tak minoritní akcionáři, společnosti Tiger Holding Four a Miura International, přičemž hodnotu svých podílů mají odhadovat na miliardu dolarů. Ivo Lukačovič však tuto zprávu popřel, tisková mluvčí Seznamu Rita Gabrielová nám pouze řekla, že k této zprávě nemá žádné informace. Podle některých zdrojů se má jednat o aprílovou zprávu původem od konkurence, autor zprávy v ČTK Jan Sadílek však tvrdí, že o plánovaném prodeji ví již dva týdny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je ředitelem médií vydavatelství Internet Info. V letech 2005 – 2008 působil jako šéfredaktor serveru Lupa.cz. Vystudoval Fakultu informatiky MU a Fakultu sociálních věd UK. Online komunikaci se věnuje i na svém blogu www.alesmiklik.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).