Hlavní navigace

Sharp bojuje o přežití, zastavil své továrny i kanceláře

6. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Sharp musila dát do zástavy skoro všechny své továrny a kanceláře, aby získala půjčku na přežití ve výši až 150 miliard jenů (necelé dvě miliardy dolarů) od finančních skupin Mizuho a Mitsubishi UFJ. Zastavila i továrnu, která dodává obrazovky pro iPhone. Sharp dále doufá, že do něj finančně vstoupí — zakoupením podílu 9,9 % — tchajwanská skupina Hon Hai. Jenže její předseda Terry Gou opustil minulý týden Japonsko předčasně a nesetkal se se zástupci Sharpu. Sharp proto vyšle svého…

Společnost Sharp musila dát do zástavy skoro všechny své továrny a kanceláře, aby získala půjčku na přežití ve výši až 150 miliard jenů (necelé dvě miliardy dolarů) od finančních skupin Mizuho a Mitsubishi UFJ. Zastavila i továrnu, která dodává obrazovky pro iPhone.

Sharp dále doufá, že do něj finančně vstoupí — zakoupením podílu 9,9 % — tchajwanská skupina Hon Hai. Jenže její předseda Terry Gou opustil minulý týden Japonsko předčasně a nesetkal se se zástupci Sharpu. Sharp proto vyšle svého prezidenta Takašiho Okudu do Tchaj‑pej.

Příčinou dosavadní nedohody může být to, že Terry Gou patrně žádá nejen podíl na firmě, ale i na jejím řízení.

Zdroj: Reuters

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).