Hlavní navigace

SilverCrest SIRD 14 C3 v testu. Podívejte se na reálnou fotogalerii

11. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Lidl
AKTUALIZOVÁNO – Jak jsme vás koncem minulého měsíce informovali, v nabídce Lidlu se objevil tento papírově hodně zajímavý FM/DAB přijímač s podporou internetových rádií.

AKTUALIZOVÁNO, 12. 12., 4:00 – Na on-line prodeji Lidlu se opět k objednání objevila černá varianta přijímače.

Společnost Lidl nám na dotaz ke spolupráci vyšla velice operativně vstříc (děkujeme!) a rozhlasový přijímač v bílé barvě dorazil obratem. Na e-shopu řetězce se objevil 30. listopadu a za cenu 2990 Kč dostanete vysloveně univerzální kousek. Posuďte sami…

NAPSALI JSME: Test – SilverCrest SIRD 14 C3: překvapení z Lidlu nejen pro FM/DAB a internetový příjem

I když ho Lidl uvádí jako „5v1: internetové rádio, digitální rádio DAB+, FM rádio s funkcí RDS, přehrávání z USB a možnost streamování“, má ve skutečnosti minimálně ještě jednu funkci navíc. Podporuje totiž UPnP/DLNA, takže je možné ho využít i pro muziku umístěnou na vaší domácí síti, nejen pro streamování přes aplikace jako Tidal či Spotify. A to ještě nemluvíme o tom, že externí zařízení – typicky nejspíše mobil – napojené na rozhraní USB lze i dobíjet, což jsme také hned vyzkoušeli (bohužel dobíjí jen v pohotovostním režimu).

NAPSALI JSME: Ferguson i400: univerzální kombinace s FM/DAB a CD 

SilverCrest SIRD 14 C1: DAB+, FM a internetové rádio včetně dálkového ovládání

Lidl začal prodávat FM/DAB přijímač SilverCrest SIRD 14 C3

BRAND24

SilverCrest SIRD 14 C3 je zajímavý nejen výše zmiňovanými základními funkcemi, ale řadou dalších věcí. Například má relativně rozměrný a dobře čitelný barevný displej a 3× 10 programových pozic (pro internetové stanice, FM a DAB). A také překvapivě vysoký výkon zesilovače 2× 7 wattů (RMS), což je v praxi znát. K dispozici je i aplikace SilverCrest Smart Audio pro Android a iOS a v případě prvního operačního systému vypadá dosti šikovně. Mimo jiné také dokáže vyhledat aktualizace a zapnout přijímač v pohotovostním režimu.

Jak vidíte, za danou cenu je toho více než dost. Přijímač byl navíc – už jen v bílé – ještě v pondělí ráno k objednání na on-line prodeji Lidlu (černá byla vyprodána v sobotu). Kombinace cena/výkon se po krátkém zkoušení zdá být opravdu na úrovni. Recenze ve středu…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).