Hlavní navigace

Sky a Amstrad připravují satelitní set-top-box pro více místností

16. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
16. 8. 2007

Technologická společnost Amstrad a britský provozovatel satelitního digitálního vysílání BSkyB spojili síly při vývoji nového set-top-boxu. Diváci by se díky němu mohli dívat ve dvou místnostech na různé programy. Digitální přijímač šitý na míru je prvním plodem dohody mezi oběma společnostmi. Firmy ji uzavřely tento týden a její hodnota je 125 milionů liber (5,15 miliardy korun). Vývoj chystaného set-top-boxu ale začal už dřív.

Výrobek je určený zákazníkům v Británii, kteří mají objednanou placenou satelitní nabídku televize Sky+. Ti jsou zatím vybaveni set-top-boxy, které mohou sice nahrávat hned dva pořady zároveň, ale schází jim druhý obrazový výstup. Tento nedostatek má digitální přijímač od Amstradu napravit a umožnit tak, aby se na satelitní digitální televizi z jednoho set-top-boxu mohli dívat i lidé v další místnosti.

Zdroj: BroadbandTVNew­s.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).