Hlavní navigace

Skylink a CS Link mají problémy s kódováním Irdeto, musí provést upgrade

20. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Obě satelitní služby minulý týden přepnuly kódovací systém do nouzového režimu a nyní přejdou na aktuálnější verzi Irdeta

Přechod na aktuálnější verzi kódovacího systému Irdeto naplánovaly na čtvrteční brzké ráno satelitní služby Skylink a CS Link. Důvodem jsou technické problémy, které nastaly v průběhu minulého týdne, a znemožnily nové registrace dekódovacích karet, využívání předváděcího režimu, změny služeb a reautorizaci karet. Obě satelitní služby proto musely koncem minulého týdne přepnout kódovací systém do nouzového režimu, o čemž neprodleně informovaly své obchodní zástupce.

K TÉMATU: freeSAT od UPC začal testovat kódování Irdeto – jako Skylink a CS Link

BRAND24

Nouzový režim umožnil, aby fungovaly všechny karty registrované do 15. června, nikoli však nové. Skylink a CS Link dnes oficiální tiskovou zprávou oznámili, že „z důvodu dalšího zkvalitňování služeb, zrychlení systémové komunikace a přípravy pro nové služby se společnost M77 Group S.A. (lucemburský provozovatel obou satelitních platforem)“ urychleně přejdou na novější verzi systému Irdeto. Důvodem však může být také sharování, tedy nelegální sdílení nynějších karet Irdeto.

„Tato změna představuje investici do nového zařízení a přechod na vyšší softwarovou verzi. Realizace proběhne ve čtvrtek 21. června 2012 v časných ranních hodinách,“ oznámil Skylink s CS Linkem. „Přechod na novou verzi systému Irdeto nebude mít žádný negativní vliv na funkci přijímačů Skylink READY/CS Link Irdeto,“ dodal provozovatel obou služeb. Porucha stávající verze kódování Irdeto znemožnila prodejcům všechny nové instalace, registrace, přeregistrace a změny služeb u Skylinku a CS Linku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).