Hlavní navigace

Skylink zařadil do nabídky MTV Europe, MTV Czech na závěr roku skončí

20. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

MTV Europe vysílá oproti původní česko-slovenské verzi v obrazovém formátu 4:3, přechod na širokoúhlou podobu by měl proběhnout podle provozovatele v průběhu příštího roku.

Vyřazení česko-slovenské verze kanálu MTV ze své nabídky, které proběhne na závěr letošního roku, potvrdil také satelitní operátor Skylink, respektive jeho provozovatel, lucemburská společnost M7 Group. K dnešnímu dni se v nabídce služby objevila stanice MTV Europe ve verzi pro obě země bývalé federace. Jde o klasickou verzi MTV Europe, jen s tím rozdílem, že jsou k ní připojeny lokalizované titulky, případně jsou pořady nadabovány do češtiny. Program ale na rozdíl od původní verze vysílá v obrazovém poměru 4:3. Přechod na širokoúhlý formát proběhne v polovině příštího roku.

K TÉMATU: Viacom vnímá převzetí MTV od Novy jako plus, slibuje řadu novinek

BRAND24

MTV Europe je stejně jako program MTV Czech dostupná všem zákazníkům Skylinku s předplaceným balíčkem Multi, Kombi, Multi HD, Flexi 7 nebo Komplet. Klienti operátora však budou muset přelaďovat. MTV Europe se nachází na jiných parametrech než původní verze MTV Czech provozovaná společností CET 21, držitel licence pro kanály mediální skupiny Nova. Na nové parametry zároveň přechází hudební kanál iConcerts a tematický Sport 1. Na původních skončí vysílání na začátku příštího roku. MTV Europe, iConcerts a Sport 1 vysílají ve standardu DVB-S2/MPEG-4, pro sledování je tedy nutný HD přijímač.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12207/V, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S2/8PSK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).