Hlavní navigace

Skype klient pro Windows Mobile již není dostupný

2. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Skype již nadále neposkytuje klienta pro mobilní telefony se systémem Windows Mobile. Podle zástupců společnosti to prý bylo těžké rozhodnutí, ale zajištění kompatibility s příchodem nových verzí mobilní platformy Microsoftu se prý stávalo stále větším a větším oříškem. Problémem měla být i absentující spolupráce s některým z mobilních operátorů, která by se týkala právě Windows Mobile. Společnost Skype nedávno oznámila strategickou spolupráci s americkým operátorem Verizon, ale ta se týká jen…

Skype již nadále neposkytuje klienta pro mobilní telefony se systémem Windows Mobile. Podle zástupců společnosti to prý bylo těžké rozhodnutí, ale zajištění kompatibility s příchodem nových verzí mobilní platformy Microsoftu se prý stávalo stále větším a větším oříškem. Problémem měla být i absentující spolupráce s některým z mobilních operátorů, která by se týkala právě Windows Mobile. Společnost Skype nedávno oznámila strategickou spolupráci s americkým operátorem Verizon, ale ta se týká jen platforem BlackBerry a Android.

Již existující instalace VoIP klienta Skype na Windows Mobile zatím nečeká odříznutí od sítě, ale z oficiálních stránek si jej noví uživatelé již nestáhnou. Mezi podporovanými platformami zůstává Android, Symbian a iPhone. Vestavěná podpora pro Skype je také součástí přenosné herní a multimediální konzole Sony PSP, kde lze poměrně elegantně volat přes WiFi. Uvidíme, jestli se Skype na Windows Mobile vrátí s nedávno představenou sedmou generací této mobilní platformy, se kterou má Microsoft velké plány. (Skype Blogs)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).