Hlavní navigace

Skype má stejný problém jako iPhone. Padá při zadání určitých znaků v chatu

3. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft už hlásí, že o chybě ví a snaží se ji odstranit. Problém se týká všech platforem kromě OS X.

Celý týden se mohli fanoušci světa mimo Apple posmívat majitelům iPhonů. Specifická textová zpráva v arabštině totiž stačí k tomu, aby se telefon restartoval. Podobný problém teď už řeší i Skype. Toho trápí osmiznaková zpráva ve znění „http://:“. . 

„O problému víme a pracujeme na jeho vyřešení,“ říká mluvčí Skypu pro server BBC. Řešení ale nebude jednoduché. Apple už se o to snaží víc než týden. K vyřazení iPhonu z provozu totiž není nutné použít jen chatovací aplikaci Applu, ale je možné použít i Twitter nebo Snapchat.

Problém se Skypem už se řeší na komunitním fóru. „Vymazat si historii chatu nepomáhá, protože se stáhne ze serveru a aplikace spadne znovu,“ komentuje podle BBC uživatel Giperion. 


Zdroj: Venturebeat

Podle serveru Venturebeat je zatím řešení jediné – ten, kdo zprávu pošle, ji musí smazat a poškozený uživatel musí odinstalovat Skype a nainstalovat si ideálně starší verzi. 

UX DAy - tip 2

To jde celkem bez problémů na počítačích, ale komplikovanější je to v případě mobilních verzí aplikace. 

Dodatek: Skype už podle vyjádření na fóru problém vyřešil a záplatu přidal do nejnovější aktualizace programu pro všechny dotčené platformy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).