Hlavní navigace

Skype pro Android trpí dětskými nemocemi

6. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Android Market nyní poskytuje oficiálního klienta pro VoIP službu Skype umožňující z mobilu volat přes Internet. Dlouho očekávaný klient Skype pro Android má však řadu nedostatků a problémů. Někteří uživatelé se momentálně nemohou přihlásit. Souhrnně na obtíže upozorňuje Daniel Dočekal na stránkách svého blogu. Skype, pokud se už probojujete přes přihlašovací obrazovku, není možné opustit. Obvyklé tlačítko pro návrat zpět je blokováno a nic nedělá. V Menu možnost uzavření (či opuštění) také jen…

Android Market nyní poskytuje oficiálního klienta pro VoIP službu Skype umožňující z mobilu volat přes Internet. Dlouho očekávaný klient Skype pro Android má však řadu nedostatků a problémů. Někteří uživatelé se momentálně nemohou přihlásit. Souhrnně na obtíže upozorňuje Daniel Dočekal na stránkách svého blogu. Skype, pokud se už probojujete přes přihlašovací obrazovku, není možné opustit. Obvyklé tlačítko pro návrat zpět je blokováno a nic nedělá. V Menu možnost uzavření (či opuštění) také jen tak nenajdete, popisuje své zkušenosti Daniel Dočekal.

Skype pro Android zabírá cca 15 MB v paměti telefonu a nedá se přesunout na paměťovou kartu, což bude problém hlavně pro ty mobily, které mají jen malou vlastní paměť a spoléhají právě na paměťové karty. Na problém narazíte i pokud máte ‚malý‘ displej – Skype se na něj nevejde (HTC Wildfire například), jmenuje další nedostatek Daniel Dočekal. Skype pro Android vyžaduje Android 2.1 nebo vyšší a dovede opravdu rychle vypotřebovat energii z baterie, takže pozor na to.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).